Başkanv

Gemlik Deprem İzleme

GEMLİK BELEDİYESİ > HABERLER

KUMSAZ BÖLGESİ UYGULAMA İMAR PLANLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Gemlik Gençali Mahallesi Kusmaz Mevkii 1/1000 ölçekli uygulama imar planları görücüye çıktı. Şeffaf belediyecilik örneğini bir kez daha kanıtlayan Gemlik Belediyesi, planları kamuoyuna yönelik organize edilen toplantıda masaya yatırdı. Gemlik Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıda bölgenin uygulama imar planları anlatıldı. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik, Belediye Meclis Üyeleri, Mimarlar Odası Gemlik Şube Başkanı Kenan Çakır, Gençali Mahallesi Muhtarı Özcan Şahin, Gençali ve Kumsaz Mevkii sakinlerinin yanı sıra belediye daire müdür ve amirlerinin de katıldığı toplantıda, hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı tüm yönleriyle tartışmaya açıldı.

Şehir Plancıları Müge Çöloğlu ve Saim Temel tarafından anlatılan Gemlik Gençali Mahallesi Kumsaz mevkii 1/1000 ölçekli imar planları konusunda bina envanterleri ve diğer araştırmalar hakkında istatistikî bilgiler verildi. Bölgenin jeolojik ve jeoteknik etüt raporlarının da anlatıldığı toplantıda, mevcut bina bölgelerinde bitişik nizam 2 kat, yapıların olmadığı alanlarda da ayrık nizam yine 2 kat imar izni öngörüldü. Bölgedeki kaçak yapıların bundan sonra ruhsat alabilirliği, yeni imar planları uygulamalarında mevcut kaç binanın etkileneceği gibi sorularında yanıtlandığı imar planları tanıtım toplantısında, bölgedeki mevcut 2106 binanın kaçak yapı olduğu ifade edildi. Bu çarpıcı bilgiler ışığında uygulanabilir imar planının kabulü halinde bu binalardan sadece 35'inin yol gibi, yeşil alan gibi yapılaşmadan etkileneceği belirtilirken, planların belediye meclisinde kabul edilip, 1/1000 ölçekli imar planlarına eklenmesi halinde de mevcut binaların tamamına değil, yeni imar kanununa uygun olanlara ruhsat verilebileceği görüşleri dikkat çekti.

Belediye Meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Şehir Plancısı Saim Temel, "Yeni imar planlarına göre hazırladığımız bu plan belediye meclisinden geçtiğinde, yol ve yeşil alanlar kamunun eline geçecektir. Şu an kaçak görünen binaların büyük bölümünde tarla yazıyor, bir kısmı da arsa görünüyor. Mülkiyetler bir kişinin veya hisseli görünmesine rağmen bir tarla üzerinde 50 konut olabiliyor. Hisseler müstakil tapulara dönüştürülmeli. Mevcut imar yasasına göre, bu imar çalışması planlara işlendiğinde de imara uygun binalara ruhsatları verilmelidir" dedi.

Şehir Plancısı Müge Çöloğlu'da, mevcut planlar korunarak, vatandaşların ruhsat alabilmesine yönelik titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Tartışmaya açılan planların Şubat dönemi belediye meclisinde tartışmaya açılacağı ifade edildi. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, her konuda olduğu gibi imar planları konusunda da şeffaf belediyecilik örneğini devam ettireceklerini belirterek, her çalışmanın kamuya açık biçimde sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Haber Tarihi : 25.01.2013

Gemlik Belediyesi     Telefon : 0 224 5134521    Fax : 0 224 5134528    Sosyal Yaşam Merkezi GEMLİK / BURSA