HABERLER

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, UMURBEY’DEKİ ESKİ ÇÖP DÖKÜM SAHASINI REHABİLİTE EDEREK, BÖLGEYE NEFES ALDIRACAK ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.

BURSA ? Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin temiz çevre hedefiyle gerçekleştirdiği çalışmaları kapsamında Umurbey çöp döküm sahası da rehabilite edilmeye başladı.

Bursa’nın merkez ilçelerinden Gemlik’e bağlı Umurbey Mahallesi’nde yaklaşık 35 yıl düzensiz çöp depolama sahası olarak kullanılan alan, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından rehabilite ediliyor.

Olumsuz çevresel etkilerin giderilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında; 3 bin metrekarelik alanda bulunan yaklaşık 7 bin metreküp katı atığın tesviye işlemleri yapılacak, ardından saha toprakla kapatılıp üzerine uygun noktalarda 2 adet gaz bacası konulacak. Ayrıca bölgeye insan ve hayvan girişinin engellenmesi için de saha tel çitle çevrilerek yağmur suyu drenaj hendeği açılacak. Umurbey’deki rehabilitasyon çalışmalarının Şubat ayında tamamlanması hedefleniyor.

Haber Tarihi : 03 Ocak 2012 Salı