
32. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali kapsamında Kurşunlu’daki zeytinliklerde “Zeytin Rotası Keşif Yürüyüşü” düzenlendi. Etkinlikte, zeytinciliğin tarihsel ve kültürel önemi bir kez daha vurgulandı.
Yürüyüşe Ziraat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Prof. Dr. Barış Bülent Aşık, Oda Yazmanı Abdullah Tayyar Demir, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Demir ve Ziraat Mühendisi Ferhat Kocamış katıldı. Katılımcılar, bölgede 200 ila 400 yıllık ömrüyle geçmişten günümüze uzanan asırlık zeytin ağaçlarını inceledi. Eğitmen Filiz Yavuz’un katkılarıyla zeytinyağının sağlık faydaları ve zeytinyağlı sabun üretim süreci de uygulamalı olarak anlatıldı.
Programın devamında, Gemlik’in en kıdemli çiftçisi olan 88 yaşındaki Ömer Kaptan ziyaret edildi. 15 yaşından bu yana zeytincilik yapan Kaptan, toprakla kurduğu bağ ve deneyimiyle katılımcılara ilham oldu.