KURBAN KESİM KOMİSYONUNDAN DUYURULUR

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kurban kesecek vatandaşlarımıza gerekli kolaylığı sağlamak ve bu konuda yapılması gereken işleri, alınması gereken tedbirleri görüşmek üzere İlçemiz Kurban Hizmetleri Komisyonu 05.09.2014 tarihinde bir araya gelerek aşağıdaki hususlar belirlenmiştir.

1- KURBAN SATIŞ YERİ : Hamidiye Mah. Dereboyu Roda İmam-Hatip Lisesi yanındaki 122 ada 3 parseldeki arsa
2- ÜCRETSİZ KURBAN KESİM YERLERİ :

a) Hamidiye Mah. Dereboyu Roda İmam-Hatip Lisesi yanındaki 122 ada 3 parseldeki arsa (Kurban Satış Yeri) b) Manastır mevkiinde belde sitesinin yanı İlknur kooperatifi arası
c) Küçükkumla Mahallesi Eski mezbahanesi
d) Umurbey Mahallesi Eski mezbahanesi
e) Fatih talebe yurdu bahçesi
f) Hamidiye Mahallesi 122 ada 3 parseldeki kurban satış yeri olarak kullanılan yer
g) Eski Devlet Hastanesi Bahçesi
h) Lale Kemal İlköğretim Okulu yanı Pazar Yeri
(buralarda kurbanlarını kesecek olan vatandaşlarımız kendi kasaplarını kendileri bulacaktır)

3- 2014 yılı Kurban Komisyonunca Kurban Bayramı süresince ücretli kesim yeri tespit edilmemiştir.
4- Vatandaşlarımızın Kurban alırken büyükbaş hayvanlarda 2 yaşını, küçükbaş hayvanlarda ise 1 yaşını doldurmuş ve sağlıklı olmalarına da dikkat etmeleri gerekmektedir.
5- Kurban satış yerinde Kurban olma özelliği taşımayan hayvanlar, Kurban Komisyonunca görevlendirilen veterinerlerce tespit edilerek Belediyemiz tarafından kurban satış yerinde tanzim edilen yerde muhafaza edilerek satışları engellenecektir.
6- Herhangi bir sorunla karşılaşılırsa kurban satış ve kesim yerlerindeki telefon numaralarını arayarak yardım ve destek alabileceklerdir.

Lüzumlu Telefon Numaraları
Müftülük : 5131364
Belediye : 5134521
Zabıta : 5134521 -1205
Veteriner : 5134521 - 1131
Emniyet 5131879
Ambulans : 112

Duyuru Tarihi: 30 Eylül 2014 Salı
Gemlik Belediyesi © 2018 Tüm hakları saklıdır.